top of page
Zoeken

Voor welk poorttype kies je best? Draai- of schuifpoort?B.E.V. Construct maakt graag jouw poort op maat. Op onze website kan je aan de hand van onze basismodellen inspiratie op doen. Elk design kan zowel als draaipoort (ook wel vleugelpoort genoemd) als schuifpoort geleverd worden. Beide types hebben hun eigen verdiensten en voordelen.


Laten we eens dieper ingaan op de verschillende poorttypes.


Een schuifpoort heeft als voordeel dat het vlak van de poort één geheel vormt, wat zeer mooi oogt. Ook wanneer de oprit sterk omhoog helt is een schuifpoort vaak de aangewezen oplossing. Een schuifpoort kan zowel zwevend (ook wel eens vrijdragend genoemd) als op rail geplaatst worden.


Bij een zwevende schuifpoort worden er 2 wielsets naast de inrit geplaatst waarover de draagbalk van de poort glijdt. Een zwevende schuifpoort heeft als voordeel dat er geen rail in de oprit dient te worden geplaatst, wat soms als esthetisch minder mooi wordt ervaren. Dit type poort vereist wel dat er voldoende ruimte is om de poort te kunnen openen. Er is immers een ballaststuk van minimaal 1.5 meter of ongeveer 40 a 50% van de lengte van de poort nodig. Wist je dat B.E.V. Construct al reeds zwevende schuifpoorten met een overspanning van ruim 14 meter heeft geplaatst?


Bij een schuifpoort op rail dient men slechts rekening te houden met een ballaststuk met extra staartstuk van ongeveer 60 cm. Er is dus minder ruimte vereist om een schuifpoort op rail te openen. De grootte van een schuifpoort op rail is quasi ongelimiteerd.Een draaipoort bestaat uit 1 of 2 vleugels. Doorgaans zijn beide vleugels even groot, maar een verdeling 1/2de of 2/3de of elke andere gewenste verdeling kan ook. Een draaipoort is het meest geschikt wanneer de plaats waar de poort dient te komen in de breedte beperkt is. Een draaipoort heeft immers slechts een beperkt werkgebied. Wist je dat B.E.V. Construct al reeds draaipoorten heeft gemaakt met een breedte van meer dan 5 meter?Comentarios


bottom of page